Alle kan no'!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kraftkaren over her er en Ardenner vallak, han heter Herkules. Ellers er det Bianca, som er en fjordingshoppe, og Børsa og Linda, som er varmblodshopper og gode ridehester. Vi har også kjøpt en Ardenner til som heter Raune. Han er ikke like stor som Herkules, men er nesten like sulten...

 

Den 14. juni i år nedkom Børsa med et vakkert føll - hun ble bedekket med en Mustang hingst i fjor. Fødselen gikk fint, plutselig en morgen var det to hester på enga!

 

 Nyfødt føll, bare noen timer gammelt.

 

Pr. i dag bor det 10 vinterfóra søyer på gården, av rasen Norsk Villsau. De er flinke mødre, som lammer lett. Noen får ett lam, og noen får to. De gir et veldig mildt og godt kjøtt, med lite fåresmak.

 

Sauer springer fort, særlig villsau, og derfor kom Rocky til oss for noen år siden. Han er en Border Collie, og en kjempegod hjelp når sauene skal flyttes. Emilie har en "kose-border" som heter Lady, og hun er hjelpetrener for Lea, som er en ung Schäfer. Vi har også en "lav innehund", Tjorven, som er en bitteliten Kanindachs.

 

  Tjorven

 

Kattene har jobb som muse- og rottefangere året rundt. Der hvor det er husdyr, kan det også komme rotter og mus, og kattene holder det fritt for utøy.

 

Kaninene har vi både til kjøtt og til kos. Hunnene har etpar kull med unger i året. 

 

Inne har vi vårstemning hele året, med en konure - papegøye som heter Taco, og 8 undulater. 7 av dem var en gave fra Steinerskolen i Fredrikstad... Akkurat nå er det sommer, og da er fuglene ute, i et stort bur under tak.

 

Det hender vi har valper også!

 

 

I år har vi også fått høner, så nå spiser vi frittgående hvite og brune egg fra egne høner. Plutselig hadde vi også ande- og gåsekyllinger, og jammen blei det bronsekalkuner også. Ender og gjess fikk senest i går en liten dam å kose seg i.

 

 

                                            

Killiebrae Rocky,                                                                                               

kose- og gjeterhund,                                                        Her er Tjorven 8 uker og trøtt.

importert fra England.

 

 

 

 

Villsauene, og ett av årets første lam.

 

 

 

 

Et knippe bilder av alle hestene: Bianca, som øver på å ha sal på ryggen. Børsa, som har kost seg grundig i gjørma. Hercules, som passer på og bestemmer over utegangerstallen. Linda, som lurer på om det er noe kos å få. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dyrelinker:

 

 

Norges Kaninavlsforbund

Laget for Østlandsk Rødkolle

Skogshästen

En side om Gjeterhunder

Killiebrae Sheepdogs

Ladyvik's Kennel

 

 

 

 

Dyrene Våre