Alle kan no'!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagen begynner når deltakerne har ankommet, og fått en kopp kaffe mens vi har fordelt oppgaver.

Det er to typer arbeid: det som må gjøres, og det som kan gjøres. Dyrene må mates og vannes, og det må skuffes møkk for hestene.

 

Som regel får hundene en tur før de får mat. Ellers er det stell av hester, med strigling og puss, og noen vil ofte gjerne ri en tur. Hestene brukes også i arbeid - hittil har de vært brukt til vedkjøring,  harving, pløying, og de har trukket vogner og slede.

 

 

 

Når veden er kjørt frem, må den kappes og klyves, før den legges til tørk, og til slutt havner i vedskjulet. Blir det mye, selger vi litt, eller gir bort litt til noen som trenger det.

 

   

 

Litt snekring har vi drevet med - vedbua er kledd, og har fått dør. Nye bur til kaninene er bygget, og det har kommet opp et vognskjul. Hønehytta er blitt flyttet på plass, og i den nye hønsegården er hanen sjef.

 

    

 

Bianca, vår unge fjordingshoppe, er blitt ridd inn av to av deltakerne våre. Hun er rolig og snill, og finner seg i å ha folk på ryggen uten problemer, og jentene har vært kjempeflinke!

 

Noen hjelper også til med lunchen. Vi har en enkel varm lunchrett hver dag. Vi har fått servert asiatisk mat som en av deltakerne laget til oss, og vi har fått "spesialiteter" fra andre også.

 

Utover det har vi ikke så mye egen frukt ennå, men håper å få tak i både epler og plommer vi kan lage syltetøy av.

 

  

 

Utover våren har vi dyrket grønnsaker, og blomstene har fått stell. Gjerdene må gåes over, og det skal settes opp nye gjerder.

 

Det er ikke bare jobbing - vi har også tid til prat og samvær. Det hender vi er på tur, blant annet til Dillingøy Gård, og tur til Røed Gård på Jeløy er også en mulighet. Det hender at vi tar lunchen i det fri - vi har hatt med oss en stor gruppe til Rørfjelltårnet, og vi har hatt vintergrilling i bitende kulde.

 

  

 

 

Det blir mest uteaktivitet, men vi har også mulighet for håndverksarbeid inne - toving av ull (som må kardes først), og litt rolig hobbyaktivitet hvis det passer. Stine har veldig lyst til å lære seg lær- og skinnarbeid, for å formidle det videre. Vi baker innimellom, og vi har laget marsipan til både Jul og Påske.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktiviteter